Moldova ar putea deveni o destinație turistică mai atractivă pentru italieni

Unele aspecte ale turului de familiarizare pentru un grup de 8 operatori turistici din Italia, cărora  le-a fost prezentat potențialul turistic al Moldovei, au fost discutate la o întâlnire cu reprezentanți ai firmelor de profil din Moldova. Scopul turului a fost de a le ajuta agenților economici moldoveni să stabilească noi parteneriate de afaceri în vederea  includerii și promovării Moldovei ca destinație turistică în pachetele pentru turiștii  din Italia, transmite IPN.

Natalia Țurcanu, director executiv al Asociației Naționale pentru Turism Receptor a menționat, că operatorii din Italia au intrat în contact cu cei locali, pentru a pregăti pachetele turistice care să se regăsească în ofertele firmelor italiene de profil. Adică pe piața Italiei va fi promovată ideea, că Moldova este pregătită pentru a primi turiști din această țară.

„Întâlnirea e un prim pas pentru semnarea unor contracte de lungă durată între operatorii italieni și cei din Moldova. Este un rezultat al muncii depuse de mai bine de doi ani, perioadă în care am participat la  expoziții turistice mari din orașele Milano și Rimini. Totodată, am adus și aducem grupe de jurnaliști, care mai apoi scriu despre potențialul turistic al Moldovei în presa italiană trezind interesul consumatorului local”, a spus ea.

Referindu-se la unele elemente ale pachetului turistic al operatorilor italieni, care vor decide să promoveze Moldova, Natalia Țurcanu a precizat că ar putea fi turismul vinicol și turismul gastronomic.

„Foarte mare atenție acordăm implicării turiștilor în diverse activități, de exemplu, de pregătire a diferitor bucate naționale, inclusiv „la cuptoraș”. Ei doresc în cadrul acestor activități să interacționeze cu oamenii, ca să vadă cum este viața autentică în Moldova. În orice caz, noi trebuie să le propunem în pachetul turistic ceea ce doresc ei, dacă vrem să promovăm Moldova ca destinație turistică pe piața italiană”,  a adăugat ea.

Și Tatiana Lazăr, director al companiei Tetrabis, susține că turistului italian trebuie să-i oferi, ceea ce-i place, iar standardele de calitate a serviciilor acordate să fie pe măsura așteptărilor lor.

„Turiștilor italieni, compania noastră a lucrat deja cu ei, nu le place să fie schimbat programul turistic convenit, să fie amânată ora prânzului, nu le place că în pachetul turistic în fiecare zi să fie inclusă câte o vinărie. E suficient o vinărie, cel mult două pe tot parcursul. Nu e cazul să insistăm cu degustările și alte momente, care la prima vedere nu sunt esențiale, dar pentru ei sunt importante. Importante sunt și condițiile de cazare. De exemplu, avem mulți turiști de vârstă pensionară, ei întreabă de ce în camera de hotel este doar duș, iar cada lipsește”, a precizat ea.

Elena Laura de Mattia, reprezentanta firmei turistice Lombard Gate, a apreciat, că Moldova este o destinația turistică interesantă, dar puțin cunoscută pe piața italiană.

„În ultimul timp interesul pentru Moldova pare să fie mai sporit. Aceasta pentru că s-au îmbunătățit condițiile de cazare și alimentare a turiștilor. Rămâne să se mai schimbe spre bine și infrastructura. Drumurile rele este  motivul, ce-i determină pe mulți operatori italieni să nu includă țara dumneavoastră ca destinație turistică în pachetele lor turistice” , a spus ea.

Întâlnirea fost organizată de către Asociația Națională pentru Turism Receptor (ANTRIM) cu suportul Proiectului de Competitivitate din Moldova și a Agenției de Investiții.

În prima jumătate a anului 2018, Moldova a găzduit 3.100 de turiști italieni. Urmare a participării standului turistic al Moldovei la expozițiile din Milano și Rimini, 10 agenți de turism și operatori de turism italieni au început să vândă pachete turistice pentru Moldova.

albasat
Dacă observați o eroare, evidențiați textul dorit și apăsați pe Ctrl + Enter pentru a o raporta editorului
28 reviews în iunie
Vă recomand
Nimeni nu a recomandat încă

Comentarii

Comments are designed to communicate and discuss the features of an enterprise or event, as well as to find out the interesting questions on it.

Societate
Premierul României, Viorica Dăncilă, își exprimă încrederea că Executivul de la Chișinău va continua parcursul european al Republicii Moldova, „ prin implementarea cu succes a reformelor necesare, a Acordului de Asociere și a Acordului de Liber Schimb Aprofundat și Cuprinzător cu Uniunea Europeană”.Într-un mesaj de felicitare pentru preluarea mandatului transmis de prim-ministrul român, Viorica Dăncilă, prim-ministrului Republicii Moldova, Maia Sandu, se m...
Societate
Abuzul de alimente ultraprocesate creşte riscul de boli cardiovasculare şi de deces, sugerează două studii europene efectuate în rândul a peste 120.000 de persoane şi publicate joi, relatează AFP. Noile studii, care deşi nu demonstrează o legătură de cauzalitate directă, întăresc argumentele studiilor anterioare care fac legătura dintre alimentele ultraprocesate şi un risc crescut de obezitate, hipertensiune arterială şi chiar cancere, potrivit Agerpres.Al...
Societate
O tânără diagnosticată cu autism va intra în istorie ca fiind prima concurentă cu o astfel de afecțiune care participă la concursul de frumusețe Miss Florida. Rachel Barcellona, în vârstă de 22 de ani, a crescut cu autism, iar mama ei, care este asistentă medicală a ajutat-o să-și depășească limitele. Tinerei i s-a spus, de mică, să-și „limiteze așteptările” în viață, potrivit CNN. „Mi s-a spus că nu o să termin nicio școală și că nu o să am niciun prieten...
Societate
Avioanele Boeing 737 MAX, consemnate în prezent la sol, ar putea zbura din nou începând cu jumătatea lunii august. Anunţul a fost făcut de şeful American Airlines, compania care are una dintre cele mai mari flote de acest tip de aeronave. Firma a estimat că pierderile generate de ţinerea avioanelor 737 MAX în hangare, între martie şi august, vor fi de 350 de milioane de dolari. Boeing aşteaptă acum ca actualizarea de software, menită să rezolve principala...
Societate
Autoritățile impun restricții de circulație pe drumurile naționale pentru transportul de mare tonaj. Greutatea unei unități de transport nu trebuie să depășească 20 de tone pentru zilele în care sunt prognozate temperaturi ce depășesc 30 de grade Celsius. Circulația vehiculelor de mare tonaj va fi interzisă între orele 10.00 și 20.00, transmite IPN.Potrivit unui comunicat de presă al Ministrului Economiei și Infrastructurii, măsura a fost luată pentru prev...
Societate
Tinerii din străinătate, care și-au făcut studiile la Universitatea de Medicină și Farmacie „Nicolae Testemiţanu”, au depus jurământul lui Hippocrates, în cadrul unei ceremonii organizate joi, 13 iunie, la Palatul Național „Nicolae Sulac”. Cei aproape 300 de absolvenți din 13 de țări au jurat să vegheze sănătatea pacienților, indiferent de naționalitate, confesiune, etnie, apartenență politică sau statut social, transmite IPN.Absolvenții susțin că studiile...
Societate
Amintirile din perioada neagră a deportărilor staliniste din 12-13 iunie au adunat zeci de persoane la Monumentul „Trenul durerii” din Scuarul Gării. Cei veniți la mitingul prilejuit de împlinirea a 78 de ani de la deportările în masă au depus flori și au depănat amintiri, transmite IPN.Prezent la eveniment, președintele Asociației Republicane a Veteranilor de Război ai Armatei Române, Mihai Postovan, a relatat despre tragediile prin care a trecut el și fa...