Moldova ar putea deveni o destinație turistică mai atractivă pentru italieni

Unele aspecte ale turului de familiarizare pentru un grup de 8 operatori turistici din Italia, cărora  le-a fost prezentat potențialul turistic al Moldovei, au fost discutate la o întâlnire cu reprezentanți ai firmelor de profil din Moldova. Scopul turului a fost de a le ajuta agenților economici moldoveni să stabilească noi parteneriate de afaceri în vederea  includerii și promovării Moldovei ca destinație turistică în pachetele pentru turiștii  din Italia, transmite IPN.

Natalia Țurcanu, director executiv al Asociației Naționale pentru Turism Receptor a menționat, că operatorii din Italia au intrat în contact cu cei locali, pentru a pregăti pachetele turistice care să se regăsească în ofertele firmelor italiene de profil. Adică pe piața Italiei va fi promovată ideea, că Moldova este pregătită pentru a primi turiști din această țară.

„Întâlnirea e un prim pas pentru semnarea unor contracte de lungă durată între operatorii italieni și cei din Moldova. Este un rezultat al muncii depuse de mai bine de doi ani, perioadă în care am participat la  expoziții turistice mari din orașele Milano și Rimini. Totodată, am adus și aducem grupe de jurnaliști, care mai apoi scriu despre potențialul turistic al Moldovei în presa italiană trezind interesul consumatorului local”, a spus ea.

Referindu-se la unele elemente ale pachetului turistic al operatorilor italieni, care vor decide să promoveze Moldova, Natalia Țurcanu a precizat că ar putea fi turismul vinicol și turismul gastronomic.

„Foarte mare atenție acordăm implicării turiștilor în diverse activități, de exemplu, de pregătire a diferitor bucate naționale, inclusiv „la cuptoraș”. Ei doresc în cadrul acestor activități să interacționeze cu oamenii, ca să vadă cum este viața autentică în Moldova. În orice caz, noi trebuie să le propunem în pachetul turistic ceea ce doresc ei, dacă vrem să promovăm Moldova ca destinație turistică pe piața italiană”,  a adăugat ea.

Și Tatiana Lazăr, director al companiei Tetrabis, susține că turistului italian trebuie să-i oferi, ceea ce-i place, iar standardele de calitate a serviciilor acordate să fie pe măsura așteptărilor lor.

„Turiștilor italieni, compania noastră a lucrat deja cu ei, nu le place să fie schimbat programul turistic convenit, să fie amânată ora prânzului, nu le place că în pachetul turistic în fiecare zi să fie inclusă câte o vinărie. E suficient o vinărie, cel mult două pe tot parcursul. Nu e cazul să insistăm cu degustările și alte momente, care la prima vedere nu sunt esențiale, dar pentru ei sunt importante. Importante sunt și condițiile de cazare. De exemplu, avem mulți turiști de vârstă pensionară, ei întreabă de ce în camera de hotel este doar duș, iar cada lipsește”, a precizat ea.

Elena Laura de Mattia, reprezentanta firmei turistice Lombard Gate, a apreciat, că Moldova este o destinația turistică interesantă, dar puțin cunoscută pe piața italiană.

„În ultimul timp interesul pentru Moldova pare să fie mai sporit. Aceasta pentru că s-au îmbunătățit condițiile de cazare și alimentare a turiștilor. Rămâne să se mai schimbe spre bine și infrastructura. Drumurile rele este  motivul, ce-i determină pe mulți operatori italieni să nu includă țara dumneavoastră ca destinație turistică în pachetele lor turistice” , a spus ea.

Întâlnirea fost organizată de către Asociația Națională pentru Turism Receptor (ANTRIM) cu suportul Proiectului de Competitivitate din Moldova și a Agenției de Investiții.

În prima jumătate a anului 2018, Moldova a găzduit 3.100 de turiști italieni. Urmare a participării standului turistic al Moldovei la expozițiile din Milano și Rimini, 10 agenți de turism și operatori de turism italieni au început să vândă pachete turistice pentru Moldova.

albasat
Dacă observați o eroare, evidențiați textul dorit și apăsați pe Ctrl + Enter pentru a o raporta editorului
29 views în octombrie
Vă recomand
Nimeni nu a recomandat încă

Comentarii

Post your comment to communicate and discuss this article.

Politică
Dezbateri electorale, candidaţii la funcţia de primar al or. Nisporeni
Politică
Transmisiune LIVE: Dezbateri electorale, candidaţii la funcţia de primar al or. Nisporeni
Societate
De la 1 ianuarie 2020, toate încasările din impozitul pe venitul persoanelor fizice ar putea rămâne în bugetele primăriilor din localitățile rurale. Un proiect în acest sens a fost prezentat în cadrul unei ședințe la Guvern. În prezent, 75% din încasările din impozitul pe venit al persoanelor fizice rămâne în gestiunea autorităților locale.Potrivit ministrului finanțelor, Natalia Gavrilița, adițional, din bugetul de stat, vor fi compensate din impozitul pe...
Societate
Peste 12,7 mii de cetățeni au primit, în primele nouă luni ale anului curent, semnături electronice de la Centrul de înregistrări al Instituției publice „Centrul de Tehnologii Informaționale în Finanțe”. Potrivit CTIF, semnătura electronică devine tot mai solicitată, numărul fiind în creștere, față de aceeași perioadă a anului trecut, cu 11,6%. Totodată, în această perioadă, numărul cetățenilor care și-au reînnoit certificatul cheii publice a alcătuit 11,2...
Societate
Colecția de hrisoave a Bibliotecii Naționale, circa 200 de documente care reflectă viața economică, socială, politică și culturală a Basarabiei din perioada țaristă – 1812-1918, a fost restaurată. Actele conservate au fost expuse în cadrul unei expoziții organizate cu ocazia încheierii proiectului „Hrisoavele basarabene și alte documente istorice din secolul 19”, finanțat de către Ambasada SUA, prin intermediul Fondului Ambasadorilor pentru Conservarea Cul...
Sport
Moldova și Andorra se vor întâlni în această seară pentru a șasea oară într-un meci direct. Până acum, tricolorii au obținut patru victorii, iar o partidă s-a încheiat la egalitate.În actuala campanie preliminară pentru EURO 2020, selecționata Moldovei a învins la Chişinău cu 1-0 reprezentativa Andorrei. Autorul singurului gol, Igor Armaș, nu va juca în Andorra din cauza accidentării. Din același motiv a rămas acasă și mijlocașul echipei Zimbru, Eugeniu Si...
Societate
Secţia Situații Excepționale Nisporeni a beneficiat de o autospecială de intervenție. Pe lângă acesta, salvatorii din Nisporeni au primit şi echipament performant pentru  lichidarea consecinţelor accidentelor de circulaţie, dar şi a incendiilor. Donația  vine din partea  Scoţiei, în urma unei colaborări de lungă durată cu ţara noastră.  IGOR JOSAN, ŞEFUL SERVICIULUI PROTECŢIE SECŢIA SITUAŢII EXCEPŢIONALE NISPORENI: “Din anul 2009, noi conlucrăm cu organiza...
Politică
Dezbateri electorale, candidaţii la funcţia de deputat in circumscriptia nr.17 Nisporeni
Societate
Pompieri și salvatori ai Inspectoratului General pentru Situații de Urgență sunt instruiți cum să acorde primul ajutor medical. Instruirile sunt moderate de formatori ai Ordinului medical maltez din Polonia, în cadrul unui proiect de dezvoltare a capacităților de acordare a primului ajutor calificat. Primii 20 de pompieri și salvatori instruiți au primit, astăzi, certificatele de absolvire. În total, 120 de reprezentanți ai Inspectoratului General pentru S...