(VIDEO/FOTO) CONCURSUL CÂNTECULUI FRANCOFON “CHANTONS, AMIS!” S-A DESFĂŞURAT LA NISPORENI

La Nisporeni s-a desfășurat cea de-a doua ediție a concursului, "Chantons, amis!”. Acest concurs s-a bucurat de un număr mare de participanți, care și-au demonstrat capacitățile muzicale și au adus un preludiu limbii franceze. Unii participanți erau emoționați, alții încrezători,  să aflăm mai multe chiar de la ei...

SABRINA TELEANU, PARTICIPANTĂ: "Mă bucur că am venit aici şi sunt foarte impresionantă de talentele copiilor  şi spersă câştigăm măcar locul doi."

RENATA MERLAN, PARTICIPANTĂ

"Este foarte frumos şi îmi place, sunt foarte impresionată. Aşteptăm să vedem ce părere va avea juriul şi sperăm să fim pe un loc bun. Adversarii sunt destul de pregătiţi, sunt bravo."

TAISIA TALPĂ, PARTICIPANTĂ

Despre acest concurs am o părere faină, deoarece aştept foarte multe de la acest concurs, sper să mă clasez pe un loc şi este frumos. Despre participanţi am o părere foarte bună şi cred că merită şi ei să se clasifice pe un loc deoarece îmi place foarte mult cum au intrepretat şi au o voce extraordinar de frumoasă.

MIRELA FOMOV, PARTICIPANTĂ

  Eu cred că este o oportunitare pentru fiecare de a ne descoperi noi talente şi pe lângă această putem să studiem o limbă nouă, adică limba franceză. Toţi sunt talentaţi şi au depus o muncă colosală pentru a participa la acest concurs şi sunt sigură că vor fi apreciaţi pe măsură.

Membrii juriului au îndeamnat tinerii să participe la acest festival, care de fapt a fost o pistă de lansare în lumea muzicii pentru mulți artiști din Nisporeni.

SFETLANA BEJAN, DIRECTOR ADJUNCT DIRECŢIA DE ÎNVĂŢĂMÂNT NISPORENI

 Scopul concursului festival, “Chantons, amis!”ediţia a doua, este organizat la iniţiativa direcţiei de învăţământ şi are drept scop promovarea copiilor talenaţi, în mod deosebit cei care cunosc limba franceză. Este un concurs care se desfăşoară la nivel deraion şi ulterior concurenţii pot să participle şi la etapa republicană. Aşteptările sunt ca ei să-şi prezinte ceia ce pot şi să ştiţi că atunci când ei evoluează pe scenă defapt evoluăm şi noi cu ei împreună fiindcă avem nişte emoţii deosebite pentru prestaţia lor şi totul trece prin sufletul nostru şi eu sunt sigură că este un concurs prin care ei îşi formează anumite competenţe scenice, competenţe de aptitudini muzicale şi este un concurs binevenit.

 Bineînțeles că și profesorii de limbă fraceză s-au implicat atât cât au putut și astfel așteaptă să-și vadă rezultatele muncii lor.  Câteva detalii despre acest concurs ne-a oferit și d-na Carolina Adronache, profesoară de limbă franceză.

CAROLINA COBÎLEASCHII, PROFESOARA DE LIMBA FRANCEZĂ

 Scopul concursului este de a promova. Anul acesta fiind a doua ediţie, sunt mai mulţi participanţi şi asta deja bucură şi credem că din ceîn ce mai mulţi copii vor participa.

Este știut că orice concurs are și câte un câștigător și astfel ei au fost clasificați după vârstă: 10-13 ani, 14-16 ani, 17-18 ani.

Câștigătorii concursului își vor primi premiile la Gală Laureaților,care va avea loc în luna mai.Acest concurs i-a îndemnat pe tineri să-și urmeze pasiunile,să le dezvolte,să se bucure și să-i lase și pe alții să le admire, totodată ei ne-au arătat și cât de frumos este să cânți într-o limbă străină, de aceea trebuie prețuite, valorificate și învățate.

Opiniile exprimate în această publicație (în acest material) nu reflectă neapărat punctele de vedere ale Uniunii Europene.

albasat
Dacă observați o eroare, evidențiați textul dorit și apăsați pe Ctrl + Enter pentru a o raporta editorului
176 reviews în aprilie
Vă recomand
Nimeni nu a recomandat încă

Comentarii

Comments are designed to communicate and discuss the features of an enterprise or event, as well as to find out the interesting questions on it.

Societate
Elevii intră de sâmbătă, 27 aprilie, în vacanța de Paști, care va dura zece zile. Școlarii vor reveni la ore pe 7 mai. Vor învăța și pe 8 mai, după care iar vor sta acasă patru zile.Șefa Serviciului informare și comunicare cu mass media a Ministerului Educației, Culturii și Cercetării, Angela Mutruc, a precizat pentru IPN că din data de 9 mai și până pe 12 mai, școlarii vor avea o minivacanță. Ziua de 10 mai, la fel ca și bugetarii, elevii o vor recupera p...
Societate
Ziua drapelului naţional a fost sărbătorită la Nisporeni. Cu acest prilej, dis-de-dimineaţă, a avut loc o ceremonie specială, la care au participat autoritățile locale. Vedeți mai jos o GALERIE FOTO.
Societate
Serviciul Hidrometeorologic de Stat anunță pentru astăzi, 26 aprilie, cer variabil. Maxima termică va urca până la 23 de grade Celsius. În nordul ţării, termometrele vor indica +19 °C ziua și +5 °C noaptea. În centru vor fi +21 de grade Celsius ziua, iar noaptea va fi +7 grade Celsius.
Sănătate
Unul din trei medici din Republica Moldova se află la vârsta de pensionare, ceea ce atestă o îmbătrânire continuă a lucrătorilor medicali din Republica Moldova. În același timp, tinerii de pe băncile Facultății de Medicină nu se înghesuie la un post în sistemul public. Numai 10 tineri specialiști au mers să se angajeze în sate, scrie sănătateinfo.md. Datele Sindicatelor din Sănătate arată că 2.885 medici, ceea ce reprezintă aproape o treime din numărul tot...
Moldova Plus
Încă o rundă de alegeri a avut loc, la care puțini tineri cu vârste cuprinse între 18-25 de ani au preferat să participe. Nu au întârziat nici știrile în care tinerii au fost numiți pasivi, leneși sau indiferenți de a-și decide viitorul.  Însă, lucrurile nu sunt mereu așa. Irina Iacoban, o tânără activă din Chișinău, nu a mers să voteze, pentru că, spune ea, nu are din ce alege. „Dacă pe masă ai mai multe mere stricate, tu pe care-l alegi? De obicei, așa s...
Societate
În anul 2018 s-au născut cu aproape 1500 de copii mai puțin decât în 2017, arată datele Biroului Național de Statistică. Într-un răspuns pentru Agenția de Presă IPN, BNS menționează că anul trecut au venit pe lume 32 606 de copii, ceea ce constituie o descreștere cu 4,3% față de anul 2017.Rata natalității a fost de 9,2 născuți-vii la o mie de locuitori. Din numărul copiilor născuți-vii, ponderea băieților este de 51,7%. Astfel, raportul este de 107 băieți...
Cultură
În incita bibliotecii publice raionale din or. Nisporeni s-a desfășurat etapa raională a Concursului literar” La izvoarele înțelepciunii”, ediţia a XXIX-a, dedicată scriitorului Camil Petrescu. Scopul acestui concurs este promovarea lecturii şi familiarizarea elevilor cu viaţa şi activitatea personalităţilor din literatură, cultură, istorie naţională şi universală. GABRIEL BOUROŞ, PARTICIPANT: "Acest concurs a fost un pic mai greu deoarece Cămil Petrescu e...
Societate
La liceul „Mircea Eliade” din Nisporeni a fost organizat un eveniment tradiţional – Ziua uşilor deschise pentru elevii ce vor păşi anul acesta pragul şcolii în clasa I. În sala de festivităţi a instituţiei au fost invitaţi copiii din grupele preşcolare de la grădiniţele din oraş, fiind însoţiţi de părinţi şi de educatorii, care i-au ghidat în pregătirea de şcoală. Copiii de la grădiniţă au simţit că sunt aşteptaţi cu cea mai mare plăcere la şcoală, unde l...
Societate
În Republica Moldova vor funcționa centre specializate de intervenție pentru copii și adulți cu tulburări din spectrul autist (TSA). Guvernul a aprobat Regulamentul-cadru de organizare și funcționare a acestora și standardele minime de calitate. Centrele vor fi publice sau private, iar beneficiarii acestora vor putea fi copii de la 3 până la 18 ani și tineri, de la 18 până la 25 de ani.Într-un comunicat de presă al Ministerului Sănătății, Muncii și Protecț...