Guvernarea anunță majorarea mai multor plăți sociale

Către sărbătorile de Paști, pensionarii și beneficiarii de alocații sociale mai mici de două mii de lei vor primi un suport financiar unic în valoare de 600 de lei. Anunțul l-a făcut liderul PDM, Vlad Plahotniuc, în cadrul unui briefing de presă după ședința săptămânală a partidului, transmite IPN.

Vlad Plahotniuc spune că, în luna aprilie, va avea loc tradiționala indexare a pensiilor, fără a anunța cu cât anume. Potrivit liderului PDM, pentru sezonul rece 2019-2020, va fi dublată plata compensației pentru căldură, de la 350 la 700 de lei (lunar, timp de cinci luni). De această majorare ar urma să beneficieze peste 150 de mii de beneficiari.

Vlad Plahotniuc a anunțat că se propune a fi majorată și îndemnizația unică la nașterea copilului, de la 6303 lei la 10 mii de lei. La fel, fiecare copil, până la vârsta de 18 ani urmează să beneficieze lunar de o indemnizație de 200 de lei. De asemenea, se propune ca un șir de medicamente care sunt cele mai solicitate în tratarea unor anumite boli să fie acordate gratuit pacienților.

Vlad Plahotniuc a anunțat că proiectele vor fi votate în prima lectură de către actuala legislatură, la începutul lunii februarie, iar în lectura a doua – de către viitorul Parlament, după alegerile din 24 februarie.

albasat
Dacă observați o eroare, evidențiați textul dorit și apăsați pe Ctrl + Enter pentru a o raporta editorului
30 reviews în februarie
Vă recomand
Nimeni nu a recomandat încă

Comentarii

Comments are designed to communicate and discuss the features of an enterprise or event, as well as to find out the interesting questions on it.

Sport
Paulina Țurcan a câștigat medalia de aur la Cupa Europei la judo printre cadeți, care s-a desfășurat la Fuengirola (Spania), transmite IPN.În limitele categoriei de greutate 40 kg, ea a obținut trei victorii. Paulina le-a învins pe Noelia Barrero (Spania), Alina Lazareva (Rusia) și Sana Sabri (Franța).Pe podium a urcat și Oxana Diacenco la +70 kg. După două victorii, ea i-a cedat în semifinale rusoaicei Aleksandra Zagirova, dar în meciul pentru medalia de...
Societate
La 15 februarie 2019 se împlinesc 30 de ani de la retragerea trupelor sovietice din  Afganistan. Cu această ocazie în oraşul Nisporeni,  în memoria ostaşilor căzuţi, a avut loc acţiunea de comemorare.  La eveniment au fost prezenţi reprezentanţii ai autoritatilor locale, veterani ai războiului din Afganistan si rude ale celor căzuți pe campul de luptă. Ceremonia solemnă a început cu un serviciu divin  Cei prezenți au ținut un minut de reculegere, au depus...
Politică
Votarea în cadrul scrutinelor electorale desfășurate în Republica Moldova se efectuează în baza buletinului de identitate al cetățeanului Republicii Moldova, cu fișa de însoțire care confirmă domiciliul sau reședința alegătorului pe teritoriul secției de votare.Un alt act în baza căruia moldovenii pot să-și exprime dreptul la vot este buletinul de identitate provizoriu (formularul nr.9) cu mențiunile privind cetățenia Republicii Moldova și domiciliul titul...