Protest la Primăria Chisinau. Angajații Moldpresa cer să fie lăsate gheretele din centrul capitalei

Membri ai Federației Sindicatului din Comunicații Moldpresa au protestat în dimineața zilei de astăzi, 22 ianuarie, în fața Primăriei Chișinău, împotriva deciziei autorităților publice locale privind evacuarea chioșcurilor Moldpresa. Protestatarii se plâng că, odată cu evacuarea gheretelor, și-au pierdut locul de muncă și, respectiv, sursa de venit.

Oamenii au scandat: „Presa e pentru oameni”, „Vrem să muncim”, „Noi lucrăm legal”, solicitând suspendarea evacuării gheretelor Moldpresa din zona istorică a orașului și străzile principale ale municipiului, transmite IPN.

Potrivit Svetlanei Bașchir, membru al biroului executiv al Federației Sindicatelor din Comunicații din Moldova, odată ce și-au pierdut locurile de muncă, oamenii sunt nevoiți să plece din țară pentru a-și asigura existența. „Toți au familii, au copii și nu au bani cu ce să-i hrănească. Oamenilor li se încalcă dreptul de a munci la ei în țară. Ei spun că noi nu avem dreptul de a vinde ziare în centrul Chișinăului, ne pun să lucrăm în suburbii”, a spus Svetlana Bașchir.

În fața protestatarilor a ieșit Adrian Talmaci, secretarul interimar al Consiliul municipal Chișinău. Acesta a comunicat că va fi convocată o ședință cu pretorii de sector, cu reprezentanții Direcției arhitectură și Direcției generale comerț, pentru a lua o decizie. După care se va expune și CMC.

Sub incidența regulamentului care interzice gheretele în centrul Chișinăului și pe străzile principale cad și gheretele Moldpresa. În urma evacuării chioșcurilor, peste 800 de muncitori riscă să-și piardă locurile de muncă. Până acum, s-au închis 24 de chioșcuri amplasate în centrul Chișinăului.

albasat
Dacă observați o eroare, evidențiați textul dorit și apăsați pe Ctrl + Enter pentru a o raporta editorului
29 reviews în februarie
Vă recomand
Nimeni nu a recomandat încă

Comentarii

Comments are designed to communicate and discuss the features of an enterprise or event, as well as to find out the interesting questions on it.

Sport
Paulina Țurcan a câștigat medalia de aur la Cupa Europei la judo printre cadeți, care s-a desfășurat la Fuengirola (Spania), transmite IPN.În limitele categoriei de greutate 40 kg, ea a obținut trei victorii. Paulina le-a învins pe Noelia Barrero (Spania), Alina Lazareva (Rusia) și Sana Sabri (Franța).Pe podium a urcat și Oxana Diacenco la +70 kg. După două victorii, ea i-a cedat în semifinale rusoaicei Aleksandra Zagirova, dar în meciul pentru medalia de...
Societate
La 15 februarie 2019 se împlinesc 30 de ani de la retragerea trupelor sovietice din  Afganistan. Cu această ocazie în oraşul Nisporeni,  în memoria ostaşilor căzuţi, a avut loc acţiunea de comemorare.  La eveniment au fost prezenţi reprezentanţii ai autoritatilor locale, veterani ai războiului din Afganistan si rude ale celor căzuți pe campul de luptă. Ceremonia solemnă a început cu un serviciu divin  Cei prezenți au ținut un minut de reculegere, au depus...
Politică
Votarea în cadrul scrutinelor electorale desfășurate în Republica Moldova se efectuează în baza buletinului de identitate al cetățeanului Republicii Moldova, cu fișa de însoțire care confirmă domiciliul sau reședința alegătorului pe teritoriul secției de votare.Un alt act în baza căruia moldovenii pot să-și exprime dreptul la vot este buletinul de identitate provizoriu (formularul nr.9) cu mențiunile privind cetățenia Republicii Moldova și domiciliul titul...