Impozitul funciar poate fi achitat online

Impozitul funciar, o plată obligatorie la bugetul local, care se achită pentru exercitarea de către persoanele fizice și juridice a drepturilor de posesie, folosință și dispoziție asupra terenurilor, poate fi achitat online prin intermediul Serviciului Guvernamental de Plăți Electronice – Mpay, transmite IPN.

Potrivit unui comunicat de presă al Agenției de Guvernare Electronică, pentru a achita impozitul funciar, persoana trebuie să acceseze pagina serviciului: https://mpay.gov.md/Services/Service/FUN01, să introducă tipul de impozit și alte date solicitate în formular, să finalizeze comanda și să efectueze plata.

Pe pagina portalului Guvernamental de Plăți Electronice – mpay.gov.md, impozitul funciar este grupat în cinci categorii, cărora le este atribuit câte o clasificație economică. Este vorba despre impozitul funciar pe terenurile cu destinație agricolă cu excepția gospodăriilor țărănești (de fermier), impozitul funciar pe terenurile cu destinație agricolă de la gospodăriile țărănești (de fermier), impozitul funciar pe terenurile cu altă destinație decât cea agricolă, impozitul funciar încasat de la persoane fizice și impozitul funciar pe pășuni și fânețe.

Prin intermediul aceluiași serviciu poate fi achitat online și impozitul din transmiterea în posesie sau în folosință a imobilului.

albasat
Dacă observați o eroare, evidențiați textul dorit și apăsați pe Ctrl + Enter pentru a o raporta editorului
12 reviews în februarie
Vă recomand
Nimeni nu a recomandat încă

Comentarii

Comments are designed to communicate and discuss the features of an enterprise or event, as well as to find out the interesting questions on it.

Sport
Paulina Țurcan a câștigat medalia de aur la Cupa Europei la judo printre cadeți, care s-a desfășurat la Fuengirola (Spania), transmite IPN.În limitele categoriei de greutate 40 kg, ea a obținut trei victorii. Paulina le-a învins pe Noelia Barrero (Spania), Alina Lazareva (Rusia) și Sana Sabri (Franța).Pe podium a urcat și Oxana Diacenco la +70 kg. După două victorii, ea i-a cedat în semifinale rusoaicei Aleksandra Zagirova, dar în meciul pentru medalia de...
Societate
La 15 februarie 2019 se împlinesc 30 de ani de la retragerea trupelor sovietice din  Afganistan. Cu această ocazie în oraşul Nisporeni,  în memoria ostaşilor căzuţi, a avut loc acţiunea de comemorare.  La eveniment au fost prezenţi reprezentanţii ai autoritatilor locale, veterani ai războiului din Afganistan si rude ale celor căzuți pe campul de luptă. Ceremonia solemnă a început cu un serviciu divin  Cei prezenți au ținut un minut de reculegere, au depus...
Politică
Votarea în cadrul scrutinelor electorale desfășurate în Republica Moldova se efectuează în baza buletinului de identitate al cetățeanului Republicii Moldova, cu fișa de însoțire care confirmă domiciliul sau reședința alegătorului pe teritoriul secției de votare.Un alt act în baza căruia moldovenii pot să-și exprime dreptul la vot este buletinul de identitate provizoriu (formularul nr.9) cu mențiunile privind cetățenia Republicii Moldova și domiciliul titul...