Maratonul Internațional Chișinău, ediția a IX-a, a fost cucerit de mii de persoane

Străzile centrale ale orașului Chișinău s-au transformat duminică, 30 septembrie, într-o cursă imensă de alergări, la care au participat mii de entuziaști. Aceștia și-au pus puterile la încercare, participând la cel de-al patrulea „Maraton Internațional Chișinău”, transmite IPN.

Într-un comunicat de presă al organizatorilor, se spune că evenimentul sportiv a început la ora 08.00. După exercițiile de încălzire a mușchilor și discursul de deschidere din partea directorului organizației sportive Sporter, Dmitri Voloșin, participanții s-au aliniat la start. La competiție au participat 18000 de persoane. Primii au ieșit la start sportivii în scaune rulante. Pentru ei a fost pregătită o categorie specială – „Maraton For All” cu distanțe de 10 km, 21 km și 42 km. Aceste competiții s-au organizat în premieră în cadrul Maratonului de la Chișinău.

Către ora 09.00, a fost anunțat startul general al Maratonului Internațional Chișinău 2018. Participanții au depășit distanțele: maraton (42 km 195 m), semimaraton (21 km 0975 m), 10 km și 5 km, precum și cursa distractivă „Fun Run By Iute Credit” de 1,5 km. Toți participanții Maratonului Internațional Chișinău au primit câte o medalie la final, iar câștigătorii au primit cadouri și premii bănești. Fondul total de premii al maratonului a fost de 100000 de lei.

Câștigătorii cursei de 5 km au fost Ivancenco Vladislav, Pavlenco Nicolae, Voloșciuc Alexandru, Botnari Mihaela, Tcaciova Iuliana și Ruliac Inna. Cei mai rapizi la cursa de 10 km au fost Chiriac Petru, Țimbalist Ghenadie, Crivoi Andrei, Ciocan Daniela, Budiuc Cristina și Nastas Diana. Cele mai bune rezultate la cursa de 21 km au fost înregistrate de Răileanu Maxim, Croitoru Liviu, Obuhovschi Aleksei, Carmanenco Ecaterina, Zbîrnea Natalia și Sacara Zinaida.

Cei mai rapizi la distanța maraton de 42 km au fost Serem Benjamin Kiprop, Gorbușco Nicolai, Popov Serghei, Masnâc Irina, Mahamud Isidro Pilar și Alexandra Kirillov. Cei mai rapizi sportivi în scaune rulante au fost, la cursa de 10 km, Marținchevici Alexandru și Costin Dumitru. Câștigătorul „Marathon for All”, la distanța de 10 km din categoria Handbike, a devenit Petroșan Cătălin. Singurul participant la categoria „Marathon for All", distanța de 10 km, a fost Franchiv Ganna.

Cei mai rapizi la cursa de 21 km din categoria „Marathon For All” au fost Bardij Anatoli, Radcovschi Artur și Levene Justin. Câștigătoarea cursei de 21 km a fost Dmitriuc Nadejda. Câștigătorii cursei de 42 km în categoria „Marathon For All” au fost Ștefârță Ilie, Șuruta Serhii. Câștigătoarea cursei de 42 km este Șobcinskaia Natalia.

Organizatorii Maratonului Internațional Chișinău 2018 sunt organizația sportivă Sporter și panoul de anunțuri gratuite – 999.md.

albasat
Dacă observați o eroare, evidențiați textul dorit și apăsați pe Ctrl + Enter pentru a o raporta editorului
Vă recomand
Nimeni nu a recomandat încă

Comentarii

Comments are designed to communicate and discuss the features of an enterprise or event, as well as to find out the interesting questions on it.

Politică
Votarea în cadrul scrutinelor electorale desfășurate în Republica Moldova se efectuează în baza buletinului de identitate al cetățeanului Republicii Moldova, cu fișa de însoțire care confirmă domiciliul sau reședința alegătorului pe teritoriul secției de votare.Un alt act în baza căruia moldovenii pot să-și exprime dreptul la vot este buletinul de identitate provizoriu (formularul nr.9) cu mențiunile privind cetățenia Republicii Moldova și domiciliul titul...
Sănătate
Patru bărbați și trei femei, cu vârste cuprinse între 32 și 69 de ani, au murit din cauza complicațiilor cauzate de gripă, în săptămâna 4-10 februarie. Victimele sunt din Chișinău, Ungheni, Taraclia, Strășeni, Briceni, Hâncești și Edineț și nu erau vaccinate împotriva gripei sezoniere. De la 1 octombrie, numărul deceselor asociate gripei a ajuns la 20 de cazuri, transmite IPN.Ministerul Sănătății, Muncii și Protecției Sociale informează că între 4 și 10 fe...
Diverse
Ediția de anul acesta a expoziției Fabricat în Moldova, desfășurată în perioada 30 ianuarie-3 februarie, a înregistrat un număr record de vizitatori – peste 53 de mii, în comparație cu edițiile precedente când numărul nu depășea 50 de mii. De asemenea, în cadrul evenimentului au fost semnate în jur de 60 de memorandumuri de înțelegere pentru produsele și serviciile prestate de companiile moldovenești. Informațiile au fost prezentate marți, 12 februarie, la...