Raport PwC: Industria de divertisment va înregistra venituri globale de 2.400 miliarde de dolari în următorii cinci ani

Raportul GEMO, care oferă date despre venituri şi proiecţii de creştere pentru 15 segmente ale industriei din 53 de ţări, anticipează faptul că veniturile totale în sectorul media şi divertismentului vor înregistra o rată medie anuală de creştere (CAGR) de 4,4% în decursul următorilor cinci ani. Acest impuls va ajuta industria să atingă venituri globale de 2.400 miliarde de dolari, în creştere de la 1.900 miliarde în 2017.

Potrivit Global Entertainment & Media Outlook 2018-2022 (GEMO), în cadrul acestei creşteri generale, cel mai rapid ritm de creştere îl vor înregistra segmentele care au componenţă digitală. 

În consecinţă, realitatea virtuală va înregistra cea mai puternică creştere, chiar dacă porneşte de la un nivel scăzut, şi va atinge un ritm mediu anual de creştere de 40,4%.

Conţinutul video transmis prin internet (OTT) este următorul în top cu o creştere de 10,1%. Podiumul este încheiat de industria publicităţii online (8,7%) care, va ajunge la venituri de aproape 340 de miliarde de dolari până în 2022.

La polul opus, ziarele (-2,4%) şi revistele (-0,8%) vor suferi un declin al veniturilor în următorii cinci ani.

Industria cărţilor, a radioului şi televiziunii şi a conţinutului video consumat acasă vor avea fiecare o rată medie anuală de creştere de mai puţin de 2% în aceeaşi perioadă.

Industria cinematografică va avea o creştere medie anuală de 4,7% ajungând, în 2022, la peste 53,4 miliarde de dolari. Vânzarea de bilete pentru accesul la filme va creşte în linie cu industria, 4,7%, ritm mediu anual, şi va ajunge, la orizontul anului 2022 la aproape 50 de miliarde de dolari.

Pieţele internaţionale cu cea mai rapidă creştere până în 2022 vor fi Nigeria şi Egiptul, veniturile totale din divertisment şi media vor creşte cu rate medii anuale de 21,1%, respectiv 17,2%. Mare parte din aceste creşteri va veni din sporirea cheltuielilor pentru accesul la internet. Dar, dacă eliminăm veniturile aferente accesului la internet, India devine ţara cu cea mai rapidă creştere anuală, de 10,4%, urmată de Indonezia cu 8,4%. Prin comparaţie, nicio piaţă din Europa de Vest sau America de Nord nu va depăşi o creştere anuală de 3% până în 2022.

„În contextul în care lumea tinde din ce în ce mai mult către digitalizare şi consumul de conţinut online, consolidarea afacerilor prin integrarea de servicii distribuite peste internet este una dintre soluţii. În acelaşi timp, este necesar un contact permanent cu piaţa şi consumatorii, astfel încât conţinutul livrat să aibă relevanţă pentru interesele diverselor tipuri de public ţintite. Observăm o creştere a conţinutului livrat over-the-top ceea ce indică o dezvoltare şi a altor segmente, cum ar fi cel al televizoarelor inteligente, dar în acelaşi timp arată un public mult mai atent la timpul pe care îl alocă divertismentului pentru că doreşte să aibă acces la conţinut care poate fi selectat şi personalizat. Acesta din urmă este cuvântul cheie al dezvoltării industriei de conţinut video. Aceasta necesită şi dezvoltarea platformelor de specialitate şi integrarea lor în oferte cât mai diversificate care să satisfacă diversele nevoi de consum” spune Bogdan Belciu, Partener, Servicii de consultanţă în afaceri şi management, PwC România.

Numărul conexiunilor de internet de mare viteză va creşte cu 2,2 miliarde la nivel global până în 2022. Acest lucru va deschide noi pieţe pentru consum de conţinut de pe dispozitive mobile la viteze mari. Masa critică în ceea ce priveşte consumul global de internet va fi atinsă în 2020, atunci consumul de internet de pe dispozitive mobile îl va depăşi pe cel efectuat de pe conexiuni fixe.

Consumatorul mobil: Disponibilitatea mondială a dispozitivelor mobile a adus telefonul în rolul principal atunci când vorbim de acces al consumatorilor la conţinut şi servicii, pe aproape toate pieţele. Acest fapt face ca telefonul mobil să fie un element deosebit de interesant pentru publicitari. Şi în acest caz, masa critică în privinţa veniturilor din publicitate va fi atinsă în anul 2018 care va fi primul în care veniturile globale din publicitatea pe dispozitive mobile (care vor avea o creştere medie anuală de 15,4%) le vor depăşi pe cele generate din conexiunile fixe (1,4% creştere medie anuală).

Nevoia de noi surse de creştere a veniturilor: Companiile din zona de media şi divertisment îşi doresc extinderea dincolo de zona veniturilor tradiţionale, care, în unele situaţii, se află în declin. În acelaşi timp, companiile de telecomunicaţii vizează dezvoltarea de capacităţi pentru crearea şi transmisia de conţinut din zona de media şi divertisment pentru a-şi spori veniturile. Drept rezultat, fiecare jucător din ecosistem este în competiţie pentru dezvoltarea de noi surse de venit. Comparativ, veniturile pentru OTT vor creşte anual, în medie cu 10,1% până în 2022, comparativ cu doar 2,3% pentru publicitatea difuzată pe televiziune.

Accentul pus pe valoarea creată de platforme: Platformele de social media şi cele de tehnologie depăşesc creatorii tradiţionali de conţinut în atragerea atenţiei consumatorilor şi o parte crescândă din cheltuielile lor, tendinţe care au alimentat dezvoltarea supercompetitorilor. Acum, creatorii tradiţionali de conţinut ripostează prin dezvoltarea propriilor platforme.

Personalizare: Astăzi consumatorii resping conţinutul de tip universal, cunoscutul one-size-fits-all. Drept urmare este deosebit de important pentru companii, de la supercompetitori până la jucătorii de nişă, să utilizeze analiza datelor (data analytics) şi inteligenţa artificială pentru a-şi personaliza oferta. De exemplu: vânzarea, la nivel global, de bilete pentru jocuri sportive electronice (e-sports) va creşte anual în medie cu 21,1% până în 2022.

albasat
Dacă observați o eroare, evidențiați textul dorit și apăsați pe Ctrl + Enter pentru a o raporta editorului
Vă recomand
Nimeni nu a recomandat încă

Comentarii

Comments are designed to communicate and discuss the features of an enterprise or event, as well as to find out the interesting questions on it.

Diverse
Numele formaţiilor Blink182, Metallica şi Foo Fighters au fost incluse în lista celor mai riscante parolele online, întocmită de National Cyber Security Centre din Marea Britanie. Foto: Guliver / GettyImages National Cyber Security Centre a întocmit o listă cu 100.000 de parole vulnerabile, între care se regăsesc Green Day, Slipknot, Pearl Jam, Nirvana, Sum 41 şi Iron Maiden, dar şi cuvintele liverpool, superman şi numele Michael şi Ashley. Blink182 este c...
Societate
La scurt timp după atentatele din Sri Lanka, au început să se distribuie „știri false” pe internet, iar guvernul a luat măsura drastică de a bloca rețelele de socializare, scrie BBC. FOTO: Gulliver/ Getty Images Facebook, WhatsApp, Instagram, YouTube, Snapchat și Viber au fost blocate în Sri Lanka de autorități. Guvernul nu a anunțat încă până când va ține interdicția. După ce mai mult de 300 de oameni au murit în atentatele de duminică, prim-ministrul Ran...
Societate
Opt persoane au fost reținute într-o cauză penală pornită pe fapte de delapidare a averii străine și corupere pasivă. Este vorba de șeful adjunct al Depoului de Locomotive Bălți, patru mecanici de locomotivă, doi cumpărători din Răuțel, Fălești, și un șef de post din cadrul Inspectoratului de Poliție Fălești. Reținerile au avut loc în urma unor percheziții efectuate în prima parte a zilei, transmite IPN.Potrivit unui comunicat de presă al Procuraturii Anti...
Societate
Pompierii vor evalua situația riscului de incendii în aproximativ 1400 de biserici din țară, inclusiv 170 din Chișinău, până în seara de 27 aprilie, în ajunul Sărbătorii Învierii Domnului.Ca în fiecare an în preajma Paștilor, angajaţii Inspectoratului General pentru Situaţii de Urgenţă (IGSU) al MAI merg în biserici pentru a le face recomandări antiincendiare responsabililor de lăcașele de cult și enoriașilor, a precizat pentru IPN ofițerul de presă al IGS...
Societate
Persoanele diagnosticate cu diabet zaharat vor primi gratuit glucometre, teste și lanțete pentru controlul maladiei. Seturile vor fi distribuite, pe parcursul lunii mai și iunie, la domiciliul beneficiarilor prin intermediul oficiilor poștale la care sunt deserviți. Pentru achiziționarea și distribuirea glucometrelor, testelor și lanțetelor, din bugetul de stat au fost alocate 25 de milioane de lei, transmite IPN.Ministrul sănătății, muncii și protecției s...
Cultură
Uniunea Europeană va acorda asistență țărilor Parteneriatului Estic, inclusiv Republicii Moldova, pentru susținerea eforturilor de atenuare și adaptare la schimbările climatice, inclusiv dezvoltarea acestora spre o economie cu emisii reduse și rezistentă la schimbările climatice. În acest sens, marți, 23 aprilie, la Chișinău, a fost lansat proiectul – EU4Climate în Moldova (UE pentru schimbări climatice ), transmite IPN.În cadrul proiectului, 2019-2022, Re...
Societate
Doi șefi de schimb și un controlor de bilete ai Gării Nord din Chișinău au fost reținuți în cadrul unei cauze penale ce vizează fapte de luare de mită. Reținerile au avut loc în urma unor percheziții efectuate în prima parte a zilei, transmite IPN.Potrivit unui comunicat de presă al Procuraturii Anticorupție, perchezițiile au avut loc în cadrul instituției vizate, cât și la domiciliul și în automobilele angajaților suspectați de luare de mită. Potrivit mat...
Societate
Guvernul venezuelean a redus săptămâna de lucru la doar trei zile, de luni până miercuri, pentru a scădea consumul de curent electric pe fondul penelor repetate, relatează Agerpres. Venezuelenii vor lucra în această săptămână doar până la ora 14:00 (18:00 GMT), de luni până miercuri, a comunicat ministrul informaţiilor, Jorge Rodriguez, pe Twitter. Ziua de muncă începe de regulă la ora 08:00. Potrivit lui Rodriguez, şcolile vor fi deschise de la 07:00 până...
Sănătate
În fiecare zi, suntem în contact cu un număr mare de produse - multe dintre ele prezintă riscuri pentru sănătate care se pot acumula odată cu trecerea timpului. Multe substanțe chimice par să fie sigure, însă nu sunt și probabil nici măcar nu bănuiți cât de dăunătoare sunt pentru sănătate.  Însă alte produse care fac parte din stilul de viață “standard” contemporan - precum aparatele electronice și inclusiv scaunul de la biroul dumneavoastră de lucru – pot...