Raport PwC: Industria de divertisment va înregistra venituri globale de 2.400 miliarde de dolari în următorii cinci ani

Raportul GEMO, care oferă date despre venituri şi proiecţii de creştere pentru 15 segmente ale industriei din 53 de ţări, anticipează faptul că veniturile totale în sectorul media şi divertismentului vor înregistra o rată medie anuală de creştere (CAGR) de 4,4% în decursul următorilor cinci ani. Acest impuls va ajuta industria să atingă venituri globale de 2.400 miliarde de dolari, în creştere de la 1.900 miliarde în 2017.

Potrivit Global Entertainment & Media Outlook 2018-2022 (GEMO), în cadrul acestei creşteri generale, cel mai rapid ritm de creştere îl vor înregistra segmentele care au componenţă digitală. 

În consecinţă, realitatea virtuală va înregistra cea mai puternică creştere, chiar dacă porneşte de la un nivel scăzut, şi va atinge un ritm mediu anual de creştere de 40,4%.

Conţinutul video transmis prin internet (OTT) este următorul în top cu o creştere de 10,1%. Podiumul este încheiat de industria publicităţii online (8,7%) care, va ajunge la venituri de aproape 340 de miliarde de dolari până în 2022.

La polul opus, ziarele (-2,4%) şi revistele (-0,8%) vor suferi un declin al veniturilor în următorii cinci ani.

Industria cărţilor, a radioului şi televiziunii şi a conţinutului video consumat acasă vor avea fiecare o rată medie anuală de creştere de mai puţin de 2% în aceeaşi perioadă.

Industria cinematografică va avea o creştere medie anuală de 4,7% ajungând, în 2022, la peste 53,4 miliarde de dolari. Vânzarea de bilete pentru accesul la filme va creşte în linie cu industria, 4,7%, ritm mediu anual, şi va ajunge, la orizontul anului 2022 la aproape 50 de miliarde de dolari.

Pieţele internaţionale cu cea mai rapidă creştere până în 2022 vor fi Nigeria şi Egiptul, veniturile totale din divertisment şi media vor creşte cu rate medii anuale de 21,1%, respectiv 17,2%. Mare parte din aceste creşteri va veni din sporirea cheltuielilor pentru accesul la internet. Dar, dacă eliminăm veniturile aferente accesului la internet, India devine ţara cu cea mai rapidă creştere anuală, de 10,4%, urmată de Indonezia cu 8,4%. Prin comparaţie, nicio piaţă din Europa de Vest sau America de Nord nu va depăşi o creştere anuală de 3% până în 2022.

„În contextul în care lumea tinde din ce în ce mai mult către digitalizare şi consumul de conţinut online, consolidarea afacerilor prin integrarea de servicii distribuite peste internet este una dintre soluţii. În acelaşi timp, este necesar un contact permanent cu piaţa şi consumatorii, astfel încât conţinutul livrat să aibă relevanţă pentru interesele diverselor tipuri de public ţintite. Observăm o creştere a conţinutului livrat over-the-top ceea ce indică o dezvoltare şi a altor segmente, cum ar fi cel al televizoarelor inteligente, dar în acelaşi timp arată un public mult mai atent la timpul pe care îl alocă divertismentului pentru că doreşte să aibă acces la conţinut care poate fi selectat şi personalizat. Acesta din urmă este cuvântul cheie al dezvoltării industriei de conţinut video. Aceasta necesită şi dezvoltarea platformelor de specialitate şi integrarea lor în oferte cât mai diversificate care să satisfacă diversele nevoi de consum” spune Bogdan Belciu, Partener, Servicii de consultanţă în afaceri şi management, PwC România.

Numărul conexiunilor de internet de mare viteză va creşte cu 2,2 miliarde la nivel global până în 2022. Acest lucru va deschide noi pieţe pentru consum de conţinut de pe dispozitive mobile la viteze mari. Masa critică în ceea ce priveşte consumul global de internet va fi atinsă în 2020, atunci consumul de internet de pe dispozitive mobile îl va depăşi pe cel efectuat de pe conexiuni fixe.

Consumatorul mobil: Disponibilitatea mondială a dispozitivelor mobile a adus telefonul în rolul principal atunci când vorbim de acces al consumatorilor la conţinut şi servicii, pe aproape toate pieţele. Acest fapt face ca telefonul mobil să fie un element deosebit de interesant pentru publicitari. Şi în acest caz, masa critică în privinţa veniturilor din publicitate va fi atinsă în anul 2018 care va fi primul în care veniturile globale din publicitatea pe dispozitive mobile (care vor avea o creştere medie anuală de 15,4%) le vor depăşi pe cele generate din conexiunile fixe (1,4% creştere medie anuală).

Nevoia de noi surse de creştere a veniturilor: Companiile din zona de media şi divertisment îşi doresc extinderea dincolo de zona veniturilor tradiţionale, care, în unele situaţii, se află în declin. În acelaşi timp, companiile de telecomunicaţii vizează dezvoltarea de capacităţi pentru crearea şi transmisia de conţinut din zona de media şi divertisment pentru a-şi spori veniturile. Drept rezultat, fiecare jucător din ecosistem este în competiţie pentru dezvoltarea de noi surse de venit. Comparativ, veniturile pentru OTT vor creşte anual, în medie cu 10,1% până în 2022, comparativ cu doar 2,3% pentru publicitatea difuzată pe televiziune.

Accentul pus pe valoarea creată de platforme: Platformele de social media şi cele de tehnologie depăşesc creatorii tradiţionali de conţinut în atragerea atenţiei consumatorilor şi o parte crescândă din cheltuielile lor, tendinţe care au alimentat dezvoltarea supercompetitorilor. Acum, creatorii tradiţionali de conţinut ripostează prin dezvoltarea propriilor platforme.

Personalizare: Astăzi consumatorii resping conţinutul de tip universal, cunoscutul one-size-fits-all. Drept urmare este deosebit de important pentru companii, de la supercompetitori până la jucătorii de nişă, să utilizeze analiza datelor (data analytics) şi inteligenţa artificială pentru a-şi personaliza oferta. De exemplu: vânzarea, la nivel global, de bilete pentru jocuri sportive electronice (e-sports) va creşte anual în medie cu 21,1% până în 2022.

albasat
Dacă observați o eroare, evidențiați textul dorit și apăsați pe Ctrl + Enter pentru a o raporta editorului
Vă recomand
Nimeni nu a recomandat încă

Comentarii

Comments are designed to communicate and discuss the features of an enterprise or event, as well as to find out the interesting questions on it.

Politică
Mai multe privatizări și concesionări ale proprietăților statului au fost examinate de Comisia economie, buget și finanțe. Ca urmare, președintele comisiei, Igor Munteanu, a decis ca pe 19 iulie să fie înaintat Parlamentului un proiect de hotărâre cu privire la auditul conformității privind deetatizarea proprietății publice și a privatizării pe anii 2013-2019, transmite IPN.Potrivit unui comunicat al Comisiei economie, buget și finanțe, în ședința din 18 i...
Societate
Un bărbat din capitală este cercetat penal pentru punerea în circulație ilegal a drogurilor. Polițiștii au găsit în locuința acestuia din sectorul Ciocana, un kilogram de marijuana cu valoarea de 200 de mii de lei, transmite IPN.Potrivit unui comunicat de presă al Direcției de poliție a municipiului Chișinău, plantele au fost expediate la Centrul tehnico-criminalistic şi expertize judiciare pentru efectuarea expertizelor.Bărbatul nu este la prima abatere,...
Economie
Numărul persoanelor fizice și juridice care au acces la serviciile fiscale electronice a crescut, în prima jumătate a anului curent, față de finalul anului 2018, cu 7,6% și a alcătuit peste 185,8 mii. Dinamica se datorează creșterii rapide a numărului persoanelor fizice care beneficiază de acces la serviciile fiscale electronice, transmite IPN.Potrivit datelor Direcției generale tehnologii informaționale în domeniul fiscal din cadrul Centrului de Tehnologi...
Sănătate
Băiatul de 11 ani diagnosticat cu rabie, care se află la spital în stare extrem de gravă, s-a îmbolnăvit acum zece zile, după ce a fost zgâriat de un câine necunoscut, care i-a sărit în spate în timp ce copilul mângâia un alt patruped. Băiatul a acuzat slăbiciuni generale, cefalee, lipsa poftei de mâncare, febra până la 39,3 de grade Celsius și agitație.Potrivit Agenției Naționale pentru Sănătate Publică, la spital starea băiatului s-a agravat, iar la 16 i...
Societate
Doi cetățeni moldoveni au murit, marți seara, într-un accident rutier produs pe traseul Odesa-Reni, lângă comuna Petrodolînske, regiunea Ovidiopol, după ce mașina în care se aflau s-a lovit frontal cu un alt automobil, transmite IPN.Potrivit Poliției din Odesa, accidentul a avut loc în jurul orei 20.00. Ca urmare a accidentului, șoferul unuia dintre automobile, din regiunea transnistreană, și pasagerul său, cetățean al Republicii Moldova, au murit la fața...
Sport
Atleta Alexandra Emilianov a cucerit medalia de argint la Campionatul European Under 23, care s-a desfășurat în Suedia. Sportiva de 19 ani a concurat la proba aruncarea discului și a înregistrat rezultatul 57,30 metri, transmite IPN.Primul loc a fost ocupat de croata Marija Tolj (62,76 metri), în timp ce germana Annina Brandenburg s-a clasat pe locul 3 (56,52 metri).Pentru Alexandra urmează Campionatul European pe echipe din Macedonia și Campionatul Mondia...
Sport
Sheriff a ratat calificarea în turul doi preliminar al Ligii Campionilor. Echipa din Tiraspol a câștigat meciul retur din deplasare cu Saburtalo Tbilisi, scor 3-1. În faza următoare a competiției a ajuns însă formația georgiană, grație victoriei din prima manșă cu 3-0, transmite IPN.Sheriff a început excelent partida din Georgia și în primele 10 minute a înscris de trei ori, prin Latifi, Margvelașvili (autogol) și Tambe. Saburtalo a redus din diferență în...
Societate
Casa Națională de Asigurări Sociale face publică lista agenților economici care nu au ridicat de la casele teritoriale o parte din carnetele de muncă ale angajaților. În acest context, CNAS se adresează către contribuabili să vină la structurile teritoriale și să ridice carnetele de muncă, transmite IPN.Într-un comunicat de presă emis de instituție se menționează că, în conformitate cu o hotărâre de Guvern, CNAS a fost responsabilă de scanarea carnetelor d...
Economie
Anul 2018 a fost unul reușit pentru activitatea Băncii Naționale a Moldovei, instituția făcând pași importanți care au dus la schimbarea radicală a sistemului bancar. Declarația aparține guvernatorului BNM, Octavian Armașu, și a fost făcută pe 17 iulie, la prezentarea raportului anual la ședința Comisiei economie, buget și finanțe a Parlamentului. Potrivit raportului, băncile sunt mult mai bine guvernate, fiind eliminate riscurile unor noi fraude, transmit...