Compania franceză EDENRED și-a extins rețeaua în Republica Moldova

În cele două luni de activitate în Republica Moldova, compania franceză EDENRED a pus în circulație peste 75 mii de tichete de masă. Acestea au o valoare nominală de aproape trei milioane de lei în baza contractelor semnate cu peste 60 de întreprinderi din Republica Moldova, care au oferit angajaților lor un beneficiu extra-salarial, masă, transmite IPN.

Dana Sântejudean, director general EDENRED România și Republica Moldova a spus joi, 19 iulie, la o conferință de presă la Chișinău că tichetele de masă sunt o modalitate de a achita o pauză de masă, precum se face cu cardul sau în numerar.

„Este un sistem care ajută toți actorii implicați: angajatul primește bonuri valorice crescând-i-se puterea de cumpărare, asigurându-i-se o masă pe zi, angajatorul are niște facilități fiscale acordând aceste tichete de masă, iar comerciantul are acest avantaj de a-și creste încasările. Acest sistem scoate banii din economia informală în economia fiscalizată”, a spus Dana Sântejudean.

Ilie Gogu, reprezentantul unei rețele mari de pizzerii și plăcintării, a menționat că un contract cu EDENRED privind acceptarea tichetelor de masă a fost semnat acum trei săptămâni, iar în această perioadă s-a observat o creștere a cererii din partea clienților privind achitarea cu tichetele de masă în cadrul restaurantelor rețelei. „Asta este foarte îmbucurător prin faptul că ei, clienții noștri, sunt stimulați de angajatorii lor, iar cifra noastră de afaceri crește pe baza aceasta. E vorba de același meniu pentru deținătorii tichetelor de masă, aceleași preturi. Diferența dintre valoarea tichetului și ceea ce ai consumat clientul se poate face în numerar”, a spus Ilie Gogu.

Adelina Fuior, reprezentanta uni alte rețele de pizzerii, a spus că tichetele de masă sunt o plusvaloare pentru consumatori. „Noi am fost printre primii care a început utilizarea tichetelor de masă. Am valorificat deja 1100 de tichete, iar cifra de afaceri a fost majorată cu 41 de mii de lei. Micul dejun este la noi – 35 de lei, perfect pentru cea mai mică valoare a unui tichet. Este o experiență pozitivă, foarte îmbucurătoare, avem mulți oaspeți”, a spus Adelina Fuior.

Potrivit Dianei Trohin, reprezentanta unei rețele de benzinării și de magazine, compania pe care o reprezintă acordă salariaților tichete de masă și permite clienților să facă cumpărături în baza tichetelor de masă. Acest lucru a fost posibil, deoarece compania și-a propus să testeze noile tendințe de pe piață. „Când a prins viață proiectul tichetelor de masă, noi am zis asta este șansa noastră. Asta este ceea ce am așteptat noi pentru a ne motiva inclusiv salariații noștri. Avem semnate contracte de afiliere, dar și de client. De două luni acordăm tichete de masă salariaților noștri care sunt peste 700. Ei au simțit beneficiul real al acestui mecanism”, a spus Diana Trohin.

Reprezentanții EDENRED precizează că salariatul nu este limitat în utilizarea tichetelor. Poate să folosească cinci tichete odată, dar poate să folosească doar parțial. Singura condiție este că tichetele pot fi folosite doar pentru produse alimentare. În punctele comerciale și instituțiile de alimentație publică pot fi selectate diferite produse, care se pot încadra în valoarea unui tichet de masă, care variază de la 35 la 45 de lei. Fiecare comerciant este în drept să lucreze și cu alte companii care eliberează tichete de masă.

Potrivit companiei, de la lansarea sa oficială, în aprilie 2018, EDENRED MD a reușit să construiască cea mai mare rețea de comercianți afiliați cu peste 1300 unități comerciale în toată țara în baza acordurilor cu magazine alimentare și restaurante în care tichetele de masă pot fi valorificate. În prezent, tichetele de masă EDENRED sunt deja acceptate în rețelele de restaurante Andy’s Pizza, La Plăcinte, KFC, PizzaMania, precum de rețeaua de supermarkete Nr. 1 și benzinăriile Vento, disponibile atât în Chișinău, cât și în alte localități ale Republicii Moldova.

În total, tichetele de masă EDENRED sunt acceptate în peste 100 de puncte comerciale, cuprinzând inclusiv magazine de cartier din câteva centre raionale. Împreună cu partenerii săi, EDENRED promovează un regim alimentar corect, îndestulător și sănătos pentru angajați. Peste câteva săptămâni, EDENRED va plasa în circulație tichete de masă electronice pe baza unei soluții inovative care va include și utilizarea unor carduri.

Dacă observați o eroare, evidențiați textul dorit și apăsați pe Ctrl + Enter pentru a o raporta editorului
Vă recomand
Nimeni nu a recomandat încă

Comentarii

Comments are designed to communicate and discuss the features of an enterprise or event, as well as to find out the interesting questions on it.

Politică
Votarea în cadrul scrutinelor electorale desfășurate în Republica Moldova se efectuează în baza buletinului de identitate al cetățeanului Republicii Moldova, cu fișa de însoțire care confirmă domiciliul sau reședința alegătorului pe teritoriul secției de votare.Un alt act în baza căruia moldovenii pot să-și exprime dreptul la vot este buletinul de identitate provizoriu (formularul nr.9) cu mențiunile privind cetățenia Republicii Moldova și domiciliul titul...
Sănătate
Patru bărbați și trei femei, cu vârste cuprinse între 32 și 69 de ani, au murit din cauza complicațiilor cauzate de gripă, în săptămâna 4-10 februarie. Victimele sunt din Chișinău, Ungheni, Taraclia, Strășeni, Briceni, Hâncești și Edineț și nu erau vaccinate împotriva gripei sezoniere. De la 1 octombrie, numărul deceselor asociate gripei a ajuns la 20 de cazuri, transmite IPN.Ministerul Sănătății, Muncii și Protecției Sociale informează că între 4 și 10 fe...
Diverse
Ediția de anul acesta a expoziției Fabricat în Moldova, desfășurată în perioada 30 ianuarie-3 februarie, a înregistrat un număr record de vizitatori – peste 53 de mii, în comparație cu edițiile precedente când numărul nu depășea 50 de mii. De asemenea, în cadrul evenimentului au fost semnate în jur de 60 de memorandumuri de înțelegere pentru produsele și serviciile prestate de companiile moldovenești. Informațiile au fost prezentate marți, 12 februarie, la...